ساخت پروژه اندروید و بررسی ساختار کلی آن 1

ساخت وبلاگ

در این آموزش طراحی اپلیکیشن موبایل  می خواهیم با محیط اندروید استودیو آشنا شده و اولین پروژه اندرویدی خودمان را ایجاد کنیم.اگر بعد از نصب اندروید استودیو ، آیکون آن روی دسکتاپ اضافه نشده و مایل هستید روی دسکتاپ هم آیکون اجرای نرم افزار را داشته باشید ، در قسمت جستجوی نرم افزارها نام Android Studio را تایپ کرده و پس از مشاهده آن در لیست جستجو، روی آیکون راست کلیک کنید و سپس با انتخاب گزینه Open File Location وارد مسیری خواهید شد که شورت کات برنامه را مشاهده خواهید کرد. این شورت کات را کپی کنید و روی دسکتاپ یا هر جای دیگری که مایل هستید از آنجا دسترسی به محیط برنامه نویسی داشته باشید ، Paste کنید. حالا اندروید استودیو را اجرا می کنیم. لود شدن کامل محیط برنامه نویسی چند ثانیه طول می کشد. اگر دقت کرده باشید، موقع لودینگ نرم افزار، عبارت Powered by IntelliJ Platform نمایش داده میشود. علت این هست که گوگل از IDE شرکت JetBrains به نام IntelliJ استفاده کرده که یکی از بهترین محیط های برنامه نویسی رایگان جاوا بوده و در نتیجه توسعه دهنده اندروید نیز تجربه خوبی را در تعامل با این محیط خواهد داشت. در واقع شما می توانید با دانلود محیط برنامه نویسی IntelliJ IDEA از وب سایت JetBrains و انجام چند مرحله و ست کردن آن با SDK ، برای اندروید برنامه بنویسید اما گوگل کار را برای من و شما راحتتر کرده و این یکپارچگی و ارائه آپدیت های منظم از طرف گوگل ، امکانات جدید را در اختیار توسعه دهنده قرار داده و باگ هایی که توسط سایر توسعه دهندگان گزارش می شود و یا خود تیم توسعه دهنده گوگل کشف می کند را در کوتاهترین زمان رفع می کند.

در این صفحه چند گزینه پیش روی شما قرار دارد.
۱ – Start a new Android Studio Project : که مشخص هست برای ساخت پروژه اندروید جدید استفاده می شود.
۲ – Open an existing Android Studio Project : برای باز کردن پروژه هایی هست که قبلا در محیط اندروید استودیو ساخته شده.
۳ – Import Project : برای ایمپورت کردن پروژه هایی هست که قبلا در محیط هایی مانند Eclipse توسعه داده شده.
۴ – Import an Android code sample : برای ایمپورت کردن کدهای نمونه اندروید استفاده می شود.
۵ – Configure : با استفاده از این گزینه و قبل از باز کردن یک پروژه جدید می توان به تنظیمات محیط برنامه نویسی دسترسی داشت. به عنوان مثال، بعد از انتخاب این گزینه و سپس انتخاب گزینه Settings ، می توانیم به تنظیمات اصلی دسترسی داشته باشیم. بنده بنا به سلیقه خودم در شاخه Appearance & Behavior و زیرشاخه Appearance ، در قسمت Themes ، گزینه Darcula را انتخاب می کنم که تم محیط اندروید استودیو را از رنگ روشن به رنگ تیره تغییر می دهد.
بعد از ذخیره تنظیمات به صفحه اصلی برمیگردیم. با انتخاب گزینه Start a new Android Studio Project وارد مرحله بعدی ساخت پروژه می شویم.در این مرحله اطلاعات اصلی اپلیکیشنی که بنا داریم بسازیم را وارد می کنیم.
فیلد Application name مربوط به نام اپلیکیشن هست که در واقع کاربر با نصب آن روی دیوایس اندرویدی خود، مشاهده می کند. به عنوان مثال ما نام MyApplication را وارد می کنیم.
Company domain : اپلیکیشن های شما و سایر توسعه دهندگان اندروید در اپ استورهایی مانند گوگل پلی ، بازار و … بر اساس Package name آنها تشخیص داده می شوند و نام اپلیکیشن مهم نیست. دلیل هم این هست که در هنگام بروزرسانی اپلیکیشن ها توسط کاربر، تداخل بین چند اپلیکیشن بوجود نیاید و اپ استور بتواند برنامه های نصب شده روی دیوایس کاربر را تشخیص بدهد. به عنوان مثال ما در قسمت Company domain ، عبارت android-studio.ir را وارد می کنیم. مشاهده می کنید که در قسمت نام پکیج، عبارت ir.android_studio.myapplication نمایش داده می شود. استفاده از دامین باعث می شود که اپلیکیشن های توسعه داده شده هر فرد یا شرکت، یک پکیج نیم با رشته کاراکترهای اولیه متفاوت ایجاد شوند. اما به این معنا نیست که شما حتما باید یک دامین حقیقی با مالیکت خودتان داشته باشید. می توانید یک دامین دلخواه وارد کنید.در قسمت Project Location هم مسیر ذخیره فایلهای پروژه را مشخص می کنیم و به مرحله بعد می رویم. در این مرحله با چند گزینه مواجه می شویم. گزینه Phone and Tablet برای توسعه اپلیکیشن های تلفن همراه و تبلت ، Wear برای اپلیکیشن گجت های پوشیدنی که از سیستم عامل Android Wear استفاده می کنند (مانند برخی ساعت های هوشمند) ، TV که برای اپلیکیشن های تلویزیون های هوشمند اندرویدی بکار می رود ، Android Auto که برای ساخت اپلیکیشن برای اتومبیل های با سیستم اندروید استفاده می شود و گزینه نهایی که البته به صورت پیش فرض غیر فعال می باشد، Glass بوده که مربوط به پروژه عینک Google Glass می باشد.
با توجه به اینکه هدف ما ساخت اپلیکیشن برای موبایل و تبلت هست، گزینه اول را انتخاب می کنیم.بعد از این انتخاب، باید Minimum SDK موردنظرمان را از لیست انتخاب کنیم. واژه Minimum به معنی حداقل بوده و در اینجا به این معنی است که ما باید تعیین کنیم اپلیکیشن ما پایین ترین نسخه اندرویدی که پشتیبانی خواهد کرد کدام است. به عنوان مثال وقتی ما API 8 (Android 2.2) را انتخاب می کنیم یعنی اپلیکیشن ما روی نسخه پایین تر از ۲٫۲ قابل نصب نخواهد بود. در حال حاضر معمولا برای اپلیکیشن های عادی، نسخه API 8 به عنوان مینیمم استفاده می شود و تقریبا صد در صد موبایلهای فعلی دارای این نسخه و یا نسخه بالاتر هستند. علت الزامی بودن تعیین مینیمم هم این است که در هر نسخه جدید از اندروید، امکاناتی اضافه می شود که اگر این امر لحاظ نشود، ممکن است در مواردی برای دارندگان دیوایس با نسخه های پایین تر، مشکلاتی بوجود بیاید. توجه داشته باشید API ای که به عنوان مینیمم انتخاب می کنید باید SDK آن را قبلا در محیط SDK Manager نصب کرده باشید. در مرحله بعد با چند نوع اکتیویتی پیش فرض روبرو می شویم. Activity ها در واقع صفحاتی هستند که کاربر داخل اپلیکیشن مشاهده می کند. هر صفحه یک Activity است. در این مرحله ما از اکتیویتی های پیش فرض گوگل استفاده نمی کنیم و گزینه Blank Activity را انتخاب می کنیم. در مرحله بعد اطلاعات مربوط به اکتیویتی از ما خواسته می شود.
ActivityName که نام اکتیویتی هست و همان عبارت MainActivity می تواند مناسب باشد. LayoutName را هم در این آموزش تغییر نمی دهیم. Title مربوط به نام نمایشی در بالای اکتیویتی پیش فرض هست و مورد نهایی ، Menu Resource name نام منویی هست که در اپ ما استفاده خواهد شد. ما همه این موارد را بدون تغییر رها کرده و با انتخاب گزینه Finish منتظر می مانیم تا پروژه ما اصطلاحا بیلد (Build) شود.




دانستنیها...
ما را در سایت دانستنیها دنبال می کنید

برچسب : ساخت پروژه اندروید در اکلیپس,آموزش ساخت پروژه اندروید,پروژه ساخت کتاب اندروید, نویسنده : ayoukabed4 بازدید : 55 تاريخ : پنجشنبه 9 دی 1395 ساعت: 20:05