ساخت پروژه اندروید و بررسی ساختار کلی آن 2

ساخت وبلاگ

موارد بالا به طور کامل در ادامه آموزشهای  طراحی اپلیکیشن موبایل  تشریح خواهند شد. فعلا به همین بسنده می کنیم که کدهای جاوا مربوط این اکتیویتی که در این مرحله ساختیم در MainActivity و المان های مربوط به طراحی و دیزاین اجزا و محتوای اکتیویتی در Layout ذخیره می شوند.

تذکر : دوستان زیادی در مرحله انتخاب Blank Activity با مشکل روبرو شدند که اخطاری با مضمون نصب API 14 مشاهده می شود. برای حل این مسئله حداقل یک API ورژن ۱۴ یا ۱۴ به بالا نیز نصب نمایید تا بتوانید بدون مشکل با API 8 و یا سایر نسخه های قبل از ۱۴ هم پروژه را بسازید.
چند لحظه منتظر می مانیم تا کار بیلد شدن پروژه انجام شود. در حین این پروسه با واژه Gradle برخورد می کنید. بد نیست اطلاعات مختصری در خصوص گریدل هم داشته باشید. به یاد داشته باشید یک برنامه نویس و توسعه دهنده باید فراتر از دانش مربوط به زبان برنامه نویسی و مباحث فنی بکار رفته در روند توسعه نرم افزار اطلاعات داشته باشد. این یک امتیاز منفی برای شما محسوب خواهد شد اگر شما را به عنوان یک توسعه دهنده اندروید بشناسند اما مثلا ندانید لینوکس چیست که اندروید بر پایه آن ساخته شده، یا گریدل که در محیط اندروید استودیو بکار رفته کارش چیست!
گریدل یک بیلد سیستم متن باز برای زبان جاوا است که به زبان Groovy نوشته شده و گوگل در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که از این بیلد سیستم برای کامپایل کدها در اندروید استودیو استفاده می کند.
کار بیلد شدن پروژه تمام شد و وارد محیط اصلی مدیریت پروژه می شویم. اگر اروری مشابه ارور نمایش داده شده در تصویر بالا بر روی تصویر موبایل مشاهده کردید جای نگرانی نیست و می توانید آن را ببندید. در ادامه آموزش با قسمت های مختلف محیط اندروید استودیو آشنا خواهید شد. هیچ جای نگرانی نیست اگر در نگاه اول قدری گیج شده اید. کاملا طبیعی است که بیشتر قسمت ها و گزینه ها برای شما نا آشنا باشد.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، اندروید استودیو به صورت پیش فرض دو فایل MainActivity.java و content_main.xml را در سمت راست نمایش داده است. همانطور که از پسوند این دو فایل پیداست، مورد اول شامل کدهای جاوای مرتبط با اکتیویتی ما و مورد دوم مربوط به کدهای xml که برای دیزاین و چینش عناصر و المان ها در داخل اکتیویتی بکار می رود. (بهتر است قبل از مطالعه ادامه آموزش، یک مطالعه مختصر و کوتاه در مورد زبان xml داشته باشید. دقت کنید هرآنچه در مورد xml باید بدانید در این آموزش گنجانده شده اما همانطور که در چند پاراگراف بالاتر اشاره شد، یک برنامه نویس و توسعه دهنده باید یک حداقل اطلاعات پایه نیز داشته باشد. با جستجوی عبارت “زبان xml” می توانید به نتایج خوبی در اینترنت برسید). بخش xml به دو صورت Design و Text قابل نمایش است که در اولی خروجی کدها و دومی خود کدها را نشان می دهد.
ابتدا ساختار پروژه را بررسی می کنیم. در سمت چپ محیط برنامه نویسی، فولدر app را با زیرشاخه های manifests ، java و res مشاهده می کنید. برای باز کردن فایلها روی آن دابل کلیک کنید.
Manifest : اطلاعات ضروری و پایه هر اپلیکیشن در داخل این فایل ذخیره می شود. به عنوان مثال اطلاعاتی که در ابتدای کار قابل مشاهده هست، نام پکیجی که موقع ساخت پروژه تعریف کردیم (لاین ۳) ، آیکون اپلیکیشین (لاین ۷) ، نام اپلیکیشن (لاین ۸) ، اکتیویتی تعریف شده در ابتدای کار و … .
Java : اکتیویتی ها و کلاس های مربوطه جاوا در این پوشه قرار می گیرند. res : این دایرکتوری شامل منابع مختلفی می باشد :
– Drawable : شامل تصاویر مورد استفاده در اپلیکیشن (مانند آیکون و …) ، برخی فایل های xml مانند بیت مپ ها و … که از طریق کلاس R.drawable قابل دسترسی هستند.
– Layout : که شامل لایه های طراحی واسط کاربری هست (مانند content_main.xml) که از طریق کلاس R.layout قابل دسترسی می باشند.
– Menu : فایل های xml مربوط به منوهای تعبیه شده در اپلیکیشن را شامل می شود که با کلاس R.menu دسترسی پذیر است.
– Values : فایل های xml با محتوای آرایه ها (strings.xml) ، استایل ها (styles.xml) ، رنگ ها (colors.xml) ، ابعاد (dimens.xml) و … در این دایرکتوری قرار می گیرند.
منوها و گزینه های بالای محیط اندروید استودیو هم هر کدام در جای خود توضیح داده خواهد شد. مواردی که در این آموزش ذکر می کنیم یکی آیکون Project Structure هست (شماره ۱) که به وسیله آن می توان مسیر نصب SDK و JDK را در صورت نیاز، تغییر داد و مورد دوم، آیکون SDK Manager هست (شماره ۲) که با انتخاب آن می توانید به SDK Manager دسترسی داشته باشید.




دانستنیها...
ما را در سایت دانستنیها دنبال می کنید

برچسب : ساخت پروژه اندروید در اکلیپس,آموزش ساخت پروژه اندروید,پروژه ساخت کتاب اندروید, نویسنده : ayoukabed4 بازدید : 56 تاريخ : پنجشنبه 9 دی 1395 ساعت: 20:04